Werkwijze nanny gastouderopvang

Persoonlijke aandacht voor ouder en gastouder in de bemiddeling en begeleiding naar de kinderopvang vinden wij belangrijk. Vanaf 2006 is NannyKinderopvang als onderdeel van Gastouderbureau NL deskundig en ervaren in het bemiddeling en begeleiding van ouders en gastouders in de gastouderopvang.

De medewerkers van NannyKinderopvang zijn pedagogisch geschoold, in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en getoetst door de GGD. Maar we vinden het ook belangrijk dat onze nanny gastouders goed geïnformeerd blijven. Daarom bieden wij onze gastouders een uitgebreid pakket met cursussen aan. Maar ook als ouder kun je deelnemen aan een cursus.

In 5 stappen je opvang met NannyKinderopvang geregeld

1. Aanmelding
NannyKinderopvang heeft een overeenkomst met Gastouder Nederland. Hier kun je gratis de profielen van nanny gastouders bekijken bij jou in de buurt op reisafstand in minuten. Na het aangeven van je keuze(s) nemen wij contact met je op. Je kunt ook via het aanmeldformulier je opvangbehoefte kenbaar maken waarna wij voor je op zoek gaan naar gastouders. Wij nemen persoonlijk contact op om de wensen, adviezen en ondersteuning te bespreken. Heb je al een nanny gastouder gevonden? Neem dan rechtstreeks contact op met de regionale consulent
2. Intake
Ouders die opvang wensen voor hun kind(eren), de vraagouders, hebben een intakegesprek met de bemiddelingsmedewerker van NannyKinderopvang. Tijdens dit gesprek geeft de bemiddelingsmedewerker inlichtingen over allerlei aspecten van de opvang door gastouders. Ouders kunnen zelf hun specifieke eisen en wensen kenbaar maken over de opvang van hun kind, Deze eisen en wensen kun je vastleggen op het intakeformulier, zodat het ten alle tijden voor iedereen duidelijk is. De bemiddelingsmedewerker zoekt vervolgens, indien wenselijk in het gastouderbestand naar een passende gastouder om tot een goede combinatie, ook wel koppeling genoemd, te komen.
3. Kennismaking
NannyKinderopvang gaat een kennismaking regelen tussen ouder en gastouder waar wij zelf aanwezig zijn. Wij vinden het belangrijk dat er een klik is. Bij een positief gesprek maken we de vervolgafspraak om de koppeling tot stand te brengen.
4. Koppelingsgesprek
De opvang wordt nu formeel geregeld door het ondertekenen van de overeenkomsten. Het bespreken van de huisregels van de gastouder en het ondertekenen van toestemmingsformulieren.
5. Wennen
NannyKinderopvang vindt het belangrijk dat de kinderen kunnen wennen aan de nanny gastouder. Daarvoor vinden wij het belangrijk dat de opvangkinderen aanwezig zijn tijdens de kennismaking.