PGB- nanny gastouderopvang

De nanny gastouderopvang met PGB-ondersteuning verzorgen wij via ons zusterbedrijf Huishulpen. Wij kunnen je helpen in de afweging wat het beste bij je kind past. Hierdoor worden een aantal externe prikkels voorkomen waardoor er meer rust gecreëerd wordt. De nanny gastouder streeft ernaar om een opvangsituatie te creëren die zo dicht mogelijk aansluit op je eigen gezinssituatie.

Verantwoorde kinderopvang

Verantwoorde Kinderopvang draagt bij aan een gezonde en goede ontwikkeling van kinderen in een veilige en gezonde omgeving. NannyKinderopvang heeft haar visie hierop vastgelegd in het pedagogisch beleidsplan. Deze kun je downloaden van de site. Daarnaast bezoeken wij de opvanglocatie minimaal 2 maal per jaar. Tijdens deze bezoeken controleren wij de woning of deze voldoet aan de veiligheid en gezondheidseisen. Ook hebben wij een gesprek met de gastouder om te evalueren hoe ons pedagogisch beleid en de kwaliteitseisen van de overheid worden toegepast.

Gastouder Nederland

Gastouderbureau NL werkt samen met Gastouder Nederland. Op deze site worden de profielen weergegeven van beschikbare gastouders op woonplaats en reisafstand in minuten. Je kunt de gastouders selecteren voor opvang bij de gastouder of bij je thuis. De gastouder omschrijven zichzelf en de beschikbare opvangdagen worden weergegeven. Wil je een vrijblijvende kennismaking? Wij helpen je graag verder.

Tarieven

Gastouderbureau NL hanteert transparante en betaalbare en voordelige bureaukosten van € 69,50 per maand ongeacht het aantal kinderen. Ook voor PGB-nanny gastouderopvang behoren wij tot de voordeligste gastouderbureaus van Nederland. Wij hanteren geen inschrijfkosten en geen extra kosten voor vervangende gastouder. Bereken met de Nanny Calculator de werkelijke netto kinderopvangkosten. Dit is inclusief nanny uurtarief en inclusief bureaukosten.

Administratie

NannyKinderopvang hanteert een eenvoudige online administratie. En met onze handige mobiele ouder app regel je dit onderweg. Alle documenten hebben wij voor je opgeslagen in je persoonlijke portal. Na goedkeuring (kan ook via de mobiele inlog) van de door je nanny gastouder geregistreerde opvanguren wordt je factuur opgemaakt. Deze wordt automatisch geïncasseerd of je betaalt via de Ideal betaallink op de digitale factuur. Hierna betalen wij de gastouderfactuur (kassiersfunctie) en worden alle betalingen, jaaropgaven en financiële overzichten voor je bijgehouden in de persoonlijke portal.

Voorwaarden

De gastouder en de opvanglocatie moet voldoen aan gestelde kwaliteitseisen. Wanneer hieraan wordt voldaan dan zal dit geregistreerd worden in het Landelijk register Kinderopvang (LRK).

 • Een gastouder moet minimaal 18 jaar of ouder zijn.
 • Alle inwonende boven de 18 jaar moeten in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
 • Alle inwonende boven de 18 jaar en regelmatige bezoekers moeten zijn geregistreerd in het Personen Register Kinderopvang (PRK)
 • De eigen kinderen staan niet onder toezicht.
 • Voor kinderen tot 1,5 jaar moet een aparte slaapruimte aanwezig zijn. De grootte van deze slaapruimte is afgestemd op het aantal kinderen in die leeftijdscategorie.
 • Opvang op maximaal 6 kinderen waarvan maximaal 2 kinderen van 0-1 jaar inclusief eigen kinderen tot 10 jaar.
 • Er zijn binnen en buiten voldoende speel mogelijkheden, afgestemd op het aantal en de leeftijd van de op te vangen kinderen.
 • De gehele opvanglocatie dient altijd rookvrij te zijn.
 • Er dienen goed werkende brandmelders in de opvanglocatie aanwezig te zijn.
 • Bij meer dan 3 kinderen tegelijk dient een gastouder een achterwacht te hebben geregeld.
 • De opvanglocatie en de gastouder zijn geïnspecteerd door de GGD.

Overstappen

Voel jij je thuis bij NannyKinderopvang? De overstap naar ons verzorgen wij voor je. Je hoeft geen aanpassingen te doen bij de kinderopvangtoeslag en in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen.

Wij mailen jou en je gastouder ons digitale inschrijfformulier en maken een afspraak op de opvanglocatie. Hierna is de overstap formeel geregeld.